Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Irish Coffee - Fuzzy Duck

Η μέρα τελειώνει πολύ όμορφα αφού έριξα κάτι ψιλά σε ένα κουπονάκι για στοίχημα με αποτέλεσμα να βγουν τα έξοδα της έκτακτης εισφοράς. Οπότε αφού είμαι σε κλίμα σχεδόν πανηγυρικό αποφάσισα να γράψω για δύο συγκροτήματα τα οποία έχουν δυνατό ήχο ότι πρέπει για να χτυπηθεί κανείς μόνος του στο σπίτι.

Ξεκινάω λοιπόν με τους Irish Coffee  ένα συγκρότημα από το Βέλγιο οι οποίοι είχαν ξεκινήσει με άλλο όνομα στην αρχή The Voodoo παίζοντας επιτυχίες των Purple, Zeppelin, The Who κ.λ.π. Στη συνέχεια άλλαξαν το όνομα τους σε Irish Coffee αποτελούμενοι από τους William Souffreau (κιθαρίστας - φωνητικά) , Jean Van Der Schueren (κιθαρίστας), Willy De Bisschop (μπασίστα) , Paul Lambert (πλήκτρα) και Hugo Verhoye (drums).  Κυκλοφόρησαν μόνο ένα album με τίτλο Irish Coffee (1971) το οποίο έχει μερικά εκπληκτικά κομμάτια όπως The Beginning Of The End, The Show Part 1 και Part 2, Can't Take. Ο ήχος τους μπορεί να θυμίζει περισσότερο κλασικό ροκ και να μην είναι τόσο pήrogressive αλλά μη ξεχνάμε ότι οι διαφορές ορισμένες φορές είναι τόσο μικρές που δε μπορεί κανείς να κατατάξει ένα συγκρότημα σε μία κατηγορία. Ίσως οι Βέλγοι να είναι Heavy Prog.

Συνεχίζω με τους Fuzzy Duck άλλο ένα progressive group από τη Μ.Βρετανία που σχηματίστηκε το 1970. Αποτελούνταν από τους Paul Francis (drums), Mick Hawksworth (μπάσο , φωνητικά), Roy Sharland (πλήκτρα), και Grahame White (κιθάρα) . Τα ίδια ισχύουν και για αυτούς αφού και οι Βρετανοί κυκλοφόρησαν ένα album μόνο το 1971 με τίτλο Fuzzy Duck ενώ η μουσική τους έχει στοιχεία κλασικού ροκ. Απο το ομώνυμο album θα πρότεινα να ακούσετε το  Time Will Be Your Doctor, Country Boy.



Ώρα να τους ακούσετε : πρώτα irish coffee

 και στη συνέχεια Fuzzy Duck

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου